Parhaat Cineast-elokuvat

Okei, olin jossain vaiheessa todella innoissani Kirjastokinosta, koska se oli ilmainen. Siellä oli joitain elokuvia, jotka olivat hankalia hankkia muuta kautta, mutta yleisesti ottaen se tuntui palvelulta, jota joku ylläpiti vaan voidakseen “fill the assignment”. Siellä oli paljon roskaa. Silti, se oli ilmainen ja siksi olin vähän pettynyt, kun se lähti.

… mutta nyt meillä on Cineast. Tämä on massiivisesti parempi palvelu. En ole vielä edes päässyt katsomaan elokuvia, mutta ihan vaan selailemalla etusivua, on selveää, että joku tietää mitä on tekemässä. Minulla on reippaasti yli 4000 elokuvaa hyllyssä ja siitä huolimatta tämä palvelu pystyy tarjoamaan mielenkiintoista katsottavaa. Meillä on kasa Wong Kar-wain elokuvia, joita en ole koskaan nähnyt, meillä on Cleo from 5 yo 7, joka on todella hankala löytää, vaikka se on todella arvostettu elokuva, meillä on etusivulla luokka nimeltä Women in Horror, joka sisältää sellaisia pitäisi-olla-klassikoita kuin A Girl Walks Home Alone at Night, You Were Never Really Here ja The Nightingale (vaikka nähdäkseni kaksi näistä ei ole edes kauhuelokuvia). Samassa luokassa on myös esim. Turbo Kid.

Meillä on reipas osa Andrei Tarkovskin elokuvista. Meillä on 24 Hour Party People, 4 kuukautta 3 viikkoa 2 päivää, A Field in England, A Touch of Zen, Akira, Aguirre, Annette, Atomic Blonde, Beau Travail, Bellevillen kolmoset, Berliinin taivaan alla, Blue Ruin, Burning, Cherbourgin sateenvarjot, Cinema Paradiso, Crash (ei se Oscar-voittaja, vaan se hyvä elokuva), Daughters of the Dust, Decision to Leave, Delicatessen, Drive, Drive My Car, El Topo, Flux Gourmet, Harakiri, Hard Candy, Hiroshima Mon Amour, Holy Spider, In Bruges, In the Loop, It Comes at Night, It Follows, Jäähyväiset jalkavaimolle, John Wick, Jumalan kaupunki, Kolme naista, Lady Macbeth, Locke, Lowlife, M, Macbeth (2015 versio), Mandariinit, Martyrs, Moonlight, Mother, Incendies, Night and Fog, Nightcrawler, Oldboy, Onibaba, Orlando, Paddington, Parasite, Pässit, Perfect Blue, Polkupyörävaras, Pride, Raja, Rush, Santa Sangre, Scala!!!, Stan & Ollie, Suspirian kumpikin versio, Swan Song, The Fighter, Talk to Me, Teorema, Duke of Burgundy, The Florida Project, Girl with All the Gifts, The Greasy Strangler, The Green Knight, The Guard, The Guest, The Handmaiden, The Hateful Eight, The Killing of a Sacred Deer, The Worst Person in the World, Grave of Fireflies, Twin Peaks: Fire Walk with Me, Under the Silver Lake, F for Fake, War Pony, Wild Tales, Woman in the Dunes ja Your Name. Tämä näin nopealla selailulla.

Siellä on paljon Bergmania, Chaplinia, Keatonia ja Felliniä.

… ja siellä on Jeanne Dielman. Katso se. Jos haluat väittää olevasi leffafani, tämä on niin pakollinen juttu kuin voi olla. Eli ei hirveän pakollinen, mutta tee se.

Tässä ei ollut hirveästi rakennetta, mutta jos minun pitäisi näistä kasata jonkinlainen top 10 itseäni varten, niin se näyttäisi varmaan tältä:

1. 4 kuukautta 3 viikkoa 2 päivää
2. You Were Never Really Here
3. Jeanne Dielman
4. The Nightingale
5. Akira
6. 24 Hour Party People
7. The Great Dictator
8. Seitsemäs sinetti
9. Harakiri
10. Polkupyörävaras

Jonain toisena päivänä lista saattaisi helposti sisältää esim. M:n, Moonlightin, Driven, Onibaban tai The Handmaidenin, mutta mennään tuolla listalla.

Käyttöliittymää voisi kyllä parantaa. Siellä näyttää jäävän muistiin joitain asioita, joiden ei pitäisi selaillessa. Minulle jäi vähän epäselväksi, että onko valikoima kaikille sama vai onko kirjastoissa eroja (koska pitää valita kirjasto ennen kuin pääsee selailemaan ja jossain kohdin oli still-kuva Dogtoothista, vaikka se ei ole minun valikoimassani). Toki sitä toivoisi, että saisi enemmän kuin viisi lainausta kuukaudessa, mutta onhan tuo paljon parempi kuin ei mitään.

Okei, siellä on myös Run Hide Fight, mikä paskoo koko hommaa aika paljon. Se on Daily Wiren eli amerikkalaien äärioikeistolaisen sisällöntuottajan ensimmäinen elokuva, joka kertoo kouluampumisesta. Tämä yksi elokuva laski intoani tätä palvelua kohtaan aika reippaasti. Ehkä se oli osa jotain pakettia (johon elokuvat usein päätyvät, kun niitä kaupataan tällaisiin juttuihin), ehkä ostaja ei vaan tiennyt tai ehkä ostajan joku pomo painosti omista lähtökohdistaan sen hankkimaan. Mene ja tiedä. Se elokuva vaan edustaa kaikkea mikä on pielessä modernissa kulttuurisodassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.